Voor 4 personen

Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 zak (400 g) Mexicaanse roerbakgroente (of zelf gesneden paprika, mais, prei, witte kool, sperziebonen)
1 blikje (70 g) tomatenpuree
2 blikken (800 g) tomatenblokjes
1 blik (400 g) kidneybonen
400 g vegetarisch rulgehakt
20 g (verse) Mexicaanse kruiden bv. van Euroma
Peper en zout

60-75 g ongekookte zilvervliesrijst
Crème fraîche light

Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
2. Voeg de roerbakgroente toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, kidneybonen, vegetarisch gehakt, Mexicaanse kruiden en peper en zout toe en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken tot de saus is ingedikt.
4. Serveer met de zilvervliesrijst en een beetje crème fraîche light.

Chat openen
Bel