• Diëtist Wormerveer - Dorette Langedijk

Over Dorette

Dorette Langedijk is afgestudeerd diëtist. Binnen haar studie Voeding en Diëtetiek volgde zij de health promotion richting en heeft daarnaast ook haar titel diëtist behaald.

Naast haar werkzaamheden als diëtist bij Diëtistenpraktijk Stede Broec deed zij brede praktijkervaring op in bij JOGG (jongeren op gezond gewicht)- Purmerend. Dorette ondersteunde bij JOGG ouders bij het creëren van gezonde eetgewoonten bij kinderen. Daarnaast heeft Dorette ervaring op gedaan bij Klaever Health in Amsterdam, waarbij werkzaamheden rondom dieetadvisering en suppletie advisering centraal stonden. Hierbij heeft Dorette met name veel hulpvragen gezien rondom prikkelbare darm en voedselovergevoeligheden. Als klap op de vuurpijl heeft Dorette in 2019 ook Fieldwork in Kenia gedaan, waarbij Dorette onderzoek deed naar ondervoeding bij kinderen in Kenia.

Dorette’s specialisaties

Diabetes

Emotie eten

Biologisch ritme en voeding

Koolhydraatbeperkt- en energiebeperkt eten bij overgewicht/ obesitas

Voeding bij hypercholesterolemie, hypertensie

FODMAP dieet (bij Prikkelbare Darm Syndroom)

Voedselallergieën, voedselovergevoeligheden en voedselintoleranties

Vertrouwd

Dorette is geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Een vertrouwd adres en dat is voor u goed om te weten!

Heeft u een voeding gerelateerde vraag?

Chat openen
Bel