Voor 2 personen

Ingrediënten
400 gram verse gnocchi
1 ui
2 teentjes knoflook
3 theelepels groene pesto
150 gram doperwten (diepvries)
150 gram verse spinazie
3 takjes verse basilicum
50 ml kookroom light
50 gram creme fraiche light
1/2 citroen
Parmezaanse kaas
olie om in te bakken
peper
zout

Bereidingswijze
1. Verwarm een scheut olie in een pan en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten mooi bruin van buiten en gaar van binnen. Schep uit de pan.
2. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan. Schep de pesto bij de ui en voeg de kookroom en creme fraiche toe. Laat zachtjes pruttelen tot een romige saus ontstaat.
3. Pers het sap van citroen uit bij de roomsaus en voeg de doperwten (bevroren) en de spinazie toe.
4. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij deze fijn. Voeg toe aan de roomsaus en schep de gnocchi terug in de pan.
5. Roer de gnocchi door de saus en laat nog even mee warmen. Serveer de gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas.

Chat openen
Bel