Voor 4 personen

Ingrediënten
2 courgettes
400 gr spinazie
250 gr ricotta
2 eetlepel citroensap
snuf peper en zout
100 gr geraspte mozzarella

2 paprika’s
250 gr champignons
1 ui (rode)
4 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
400 ml tomatenblokjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
200 gr mager rundergehakt
1 handje verse basilicum

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de champignons en paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Bak hierin de knoflook en ui aan. Voeg daarna de paprika en champignons toe en bak dit even mee. Vervolgens voeg je het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak dit ca. 1 minuut mee met het groenten mengsel. Ten slotte voeg je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en gehakt toe. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Voeg als laatste de verse basilicum toe aan de saus en haal deze daarna van het vuur.
3. Snijd de courgettes met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Bak de spinazie in een pan totdat deze slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken en druk eventueel het vocht eruit met een lepel. Meng de spinazie in een kom samen met de ricotta, citroensap, peper en zout.
4. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg een courgetteplak op een snijplank en verdeel hier een beetje van spinazie-ricotta mengsel overheen. Rol de courgetteplak voorzichtig op. Zet het rolletje in de ovenschaal bovenop de tomatensaus. Herhaal dit met alle courgetteplakken.
5. Bestrooi de rolletjes met de geraspte mozzarella en zet voor ca. 20 minuten in de oven.

Chat openen
Bel