Voor 2 personen

Ingrediënten
2 courgettes
1 ui
1 teentje knoflook
1 avocado
6 el Griekse yoghurt 10%
beetje citroensap
peper en zout naar smaak
2 el olijfolie
200 gram (rauwe) garnalen
evt. rucola

Bereidingswijze
1. Maak courgette spaghetti van de courgette met een spirelli of koop kant-en-klare courgetti.
2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
3. Voeg de courgetti toe en bak voor 10 minuten op laag vuur.
4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een schaaltje en meng dit met de yoghurt en citroensap. Voeg peper toe naar smaak.
5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak de garnalen 2 a 3 minuten gaar, bestrooi ondertussen met een beetje peper en zout.
5. Voeg de avocadosaus toe aan pan met courgetti. Voeg ook de gebakken garnalen toe. Laat dit even warm worden.
6. Serveer eventueel met wat rucola. Eetsmakelijk!

Tip: voeg eventueel nog lekkere groentes zoals champignons, paprika of prei toe!

Chat openen
Bel