Voor 4 personen

Ingrediëntenlijst

500 gr mager rundergehakt
200 gr tomatenblokjes uit blik
1 el olijfolie
2 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1–2 tl uienpoeder of knoflookpoeder
1 snufje cayennepeper
1/2 tl zout
50 gr jalapeños
125 gr geraspte kaas 48+
125 gr crème fraîche light
1 stengel lente-ui
Guacamole https://www.projectgezond.nl/guacamole/

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een grote koekenpan en verwarm de olie. Doe het gehakt in de pan en bak dit al roerend gaar. Voeg de kruiden en tomaten toe en meng alles goed door elkaar.
2. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas en jalapeños over het gehaktmengsel. Bak voor 15-20 minuten in de oven.
3. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Mix de lente-ui met de crème fraîche.
4. Verdeel het gehakt over de borden. Serveer met de crème fraîche en guacamole. Voeg eventueel een Atkins tortilla toe.