Voor 4 personen

Bereidingstijd

30 minuten bereiden
45 minuten oventijd

Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 zak (400 g) Italiaanse roerbakgroente
1 blikje (70 g) tomatenpuree
2 blikken (800 g) tomatenblokjes
20 g (verse) Italiaanse kruiden
Peper en zout
400 g vegetarisch rulgehakt
9 volkoren lasagnevellen
4 el edelgistvlokken

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
2. Voeg de roerbakgroente toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, vegetarisch gehakt, Italiaanse kruiden en peper en zout toe en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken tot de saus is ingedikt.
4. Bedek de bodem van de ovenschaal met saus en verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal dit nog 2 keer.
5. Strooi de edelgistvlokken over de lasagne en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Dek eventueel halverwege af als de bovenkant te donker wordt.

Liever glutenvrij? Kies voor glutenvrije lasagnebladen of lasagnevellen o.b.v. peulvruchten met zoveel mogelijk vezels. Bijvoorbeeld deze gele linzen lasagnevellen: https://www.ah.nl/producten/product/wi437650/ah-gele-linzen-lasagne