Ingrediënten voor 10 broodjes:

  • 3 eieren, gesplitst
  • 75 g hüttenkäse
  • 0,25 tl bakpoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el zaden of pitten
  • Zout
  • PowerSlim aardbeienjam (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe het eiwit in een vetvrije schaal en de eidooiers in een andere schaal. Klopt het eiwit stijf met een mespuntje zout.
  3. Mix het eigeel met de hüttenkäse, Italiaanse kruiden en bakpoeder tot een luchtig geheel.
  4. Spatel de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit.
  5. Schep vervolgens 10 hoopjes op het bakpapier van de bakplaat.
  6. Bestrooi de wolkenbroodjes met zaden/pitten en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in de oven.
  7. Laat de wolkenbroodjes afkoelen en besmeer eventueel met de PowerSlim aardbeienjam.
  8. Het recept is gebaseerd op 10 broodjes.
© Copyright - Diëtistenpraktijk Stede Broec || Design by Project Direct